29.8.2012

Onnen vaaka

Uskon, että olet samaa mieltä kanssani, jos sanon vaa'an vaikuttavan jonkun verran mielialaan. Oivalsin ilahduttaa joitakin päiviä hiukan. Mietihän tätä:

Loppukesän viimeisten lämpimien päivien kunniaksi herkuttelet yhdellä jäätelöllä. Rakas mummosi sattuu ilmaantumaan kylään iltapäivällä ja tuo tullessaan aamulla leipomiaan pikkuleipiä. Syöt - kohteliaisuudesta tietenkin - muutaman ja huuhtelet muruset omatekoisella herukkamehulla. Illalla lähdet tapaamaan kavereita Amarilloon ja juoruilun lomassa nautiskelet hamppari- tai tortilla-annoksen. Jälkkäriksi tietysti suklaakakkua.

Päivä oli aivan ihana. Myöhemmin illalla kylpyhuoneen nurkassa päivän herkutteluista muistuttelee vaaka, joka uhkaa pilata hyvän fiiliksesi. Nouset sille ja lievästi sanottuna järkytyt lukeman nähdessäsi. Noniin, hyväntuulisuus on hävinnyt.

Kuitenkin toisinaan, siis ihan vain silloin tällöin, on lupa leikkiä ajatuksella, että edellä kuvatussa tilanteessa vaaka mittaakin hyvää oloasi. Ihan samalla tavalla kuin silloin, kun astut vaa'alle pitkän juoksulenkin jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti