1.9.2012

Nautinnolliset aistit: haju


En voi korostaa tarpeeksi aistiemme ihanuutta. Olen varma, että onnellisuuteen liittyy taito käyttää ja tulkita aisteja sekä nauttia niiden antamista kokemuksista. Ei evoluutio ole voinut olla niin tylsä, että se olisi tarkoittanut aistit vain eloonjäämiseen.

Aion sepustaa pienen oodin aisteille tällaisen jatkopostauksen muodossa. Ensimmäisenä haluan käsitellä hajua.

Hajuihin liittyy muistoja, tunteita, tuntemuksia, kokemuksia, tekemistä ja oppimista. Välillä nenääni kantautuu Twilight-elokuvassa leijaillut tuoksu ja mieleeni hiipii epätoivoinen rakkaus. Savukone tuo mieleen yläasteen bileet, hiipuvan bensan ja auton öljyjen tuoksu taas isän. (Tässä kirjoittaessani tajusin, miten vaikeaa onkaan yhtäkkiä nimetä tuoksuja.)

Minulle rakkaita tuoksuja ovat omien lakanoitteni tuoksu koirien turkissa samassa sängyssä nukutun yön jälkeen, ulkona kuivumassa ollut puhdas pyykki, suihkussa haalistunut miesten hajuvesi*, kypsynyt vilja, hiukset kylpemisen jälkeen, vaniljan makuinen tee sekä äidin makuupussi.

Mitkä ovat sinulle rakkaimmat tuoksut? Suosittelen kirjoittamaan ne ylös, koska kirjoittaminen lisää niiden tärkeyttä. Sitä paitsi tärkeistä tuoksuista muistaa ottaa paremmin ilon irti, kun niiden eteen on nähnyt vähän vaivaa.


* Oma miesten tuoksujen suosikkini on Diesel Fuel for Life Denim Collection. Suosittelen, jos en naiselle itselleen, niin ainakin jollekin hänen lähipiirinsä miehelle lahjaksi. Tai okei, tuoksu on niin ihana, että voin suositella naiselle itselleenkin vaikkapa tyynyyn suihkittavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti