31.12.2012

Lomalla arjessa

Miksi arvostamme lomia niin paljon? Miksi lomia odotetaan ja niistä puhutaan kuin seitsemännestä taivaasta?


Pidämme lomista, koska silloin ei tarvitse tehdä mitään erikoista. Ei ole velvollisuuksia hoidettavana samalla tavalla kuin arkena. Ei tarvitse käydä töissä tai koulussa.

Lomalla voi tehdä juuri sitä, mitä huvittaa. Voi kuunnella omia haluja ja toimia niiden mukaan. Loman ja arjen ero on, että lomalla saa, kun arkena täytyy. Lomalla saa herätä kahdeksalta aamujumppaan, kun arkena täytyy nousta seitsemältä töihin tai kouluun.


Miksi arkena täytyy? Eikö arkenakin voi saada? Jos arjen rutiinit kyllästyttävät ja aiheuttavat pakon tunnetta, niille kannattaa tehdä jotain. Kokeile iltaurheilun sijaan nousta aiemmin ja mennä ennen töitä/koulua lenkille. Pidä leffailta perjantain sijaan keskiviikkona. Pelaa läheisten kanssa lautapelejä viikolla tai hemmottele itseäsi uudella suihkusaippualla, jonka tuoksu vie ajatukset suosikkipaikkaasi. Jos mahdollista, asu arkenakin jonkin aikaa mökillä. Pitkän työpäivän jälkeen puusauna ja järvi hukuttavat rutiinit.


Tee arjestasi omanlainen. Kaikkea kivaa ei tarvitse odottaa ja joitain ikäviä puuhia voi jättää lomalle. Silloin ne ehtii tekemään, eivätkä ne stressaa niin paljon.

Kuva on parin vuoden takaa Tallinna-reissulta. Matkaseurana olivat äiti, toinen veli sekä ystäväperhe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti