17.12.2012

Vartalon vapaus

Urheilusta kannattaa innostua. Tiedän, että aihe on mielestäsi kliseinen ja se saattaa pursuta jo nenästäsikin ulos. Mutta urheilu ja sen hyvät puolet ovat niitä asioita, joista ei voi puhua liikaa.

Ensimmäisenä on syytä avartaa mieltä urheiluun liittyen. Urheilua eivät nimittäin ole pelkästään jumpat, spinningit, kuntosalitreenit, kuudenkilsanjuoksulenkit tai hiihtäminen. Urheilua ovat sellaiset tekemiset, jolloin tunnet lihaksiesi työskentelevän ja sykkeesi nousevan. Tunnet, kuinka olet kehosi ja kuinka saat aikaan uskomattomia asioita. Askel rullaa, sormet hipovat varpaita ja lantion vetkuttaa musiikkia. Urheillessa käyt läpi asentoja, joita et sohvalla istuessasi kokeile. Urheilu on vartalon vapautta tehdä sitä, mikä saa sen syttymään.

Paras tapa motivoida itseään urheiluun onkin ajatella se oikeutena. Jos joskus (toivottavasti et, mutta jos) murrat raajasi, ymmärrät, mitä tarkoitan. Me saamme vetää hienot urheilukuteet niskaan. Me saamme puuskuttaa, ähistä, hikoilla, nauttia, liikkua ja vapautua. Me saamme tuntea, kuinka kehomme tekee juuri sitä, mitä se on luotu tekemään. Ja urheilun jälkeen saamme nauttia mahtavasta fiiliksestä.

Mikä on sinun suosikkitapasi kokea yhtenäisyys upean vartalosi kanssa? Minä leikitän koiria lenkillä ja heittelen käpyjä, työnnän töppöstä toisen eteen juosten, koettelen lihaksieni rasituksensietokykyä kuntosalilla ja kuuntelen vartaloani venytellen. Lisäksi tunnustelen hevosen liikkeitä sen selästä ja nautin yhteisestä tekemisestä.

Myönnän olevani toisinaan välineurheilja. Kivat kamppeet ja sporttilehdet antavat mukavaa inspiraatiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti