24.1.2013

Minä = yritys

Koska olen kovasti innostunut Yrittäjyyden perusteet -kurssista, haluan jakaa oivallukseni itsen ja yrityksen välillä. Päättelin nimittäin, että minä = yritys ja koska yrityksen menestymiseen on listattu monia ydinasioita, samat asiat pätevät minään.

Päättelyni hedelmä pohjautuu edellisessä julkaisussani esittelemän asiantuntijapuhujan Lennu Keinäsen listaan menestyvän yrityksen key pointseista.

1. Keskity asiakkaan tarpeisiin.
Koska olet yritys, asiakkaasi on hyvinvointisi. Keskity siis hellimään sitä. Tee asioita, joista tulet iloiseksi ja joista saat energiaa. Syö monipuolista ravintoa ja nuku hyvin. Kuuntele tarpeitasi ja täytä niitä mahdollisuuksien mukaan. Sinä voit hyvin, kun pidät itsestäsi huolta.

2.  Rekrytoi tiimi, joka voi toteuttaa huippumenestyksen.
Tiimisi ovat läheisesi ja ystäväsi. Saat valikoida ystäväsi, joten tee valintasi hyvin. Älä liiku porukoissa, joiden seurasta et oikeasti pidä. Yrityksesi voi hyvin, kun vietät aikaa sellaisten ihmisten kanssa, joilla on sinulle annettavaa ja joille voit itse antaa.

3. Yritä mahdollisuuksiesi mukaan rakentaa työntekijöille heidän unelmatyönsä.
Osoita rakkaillesi, että välität heistä. Kehumalla et menetä mitään - keräät ennemminkin pääomaa tulevaa varten. Odotuksen jälkeen jäyhinkin läheisesi taipuu osoittamaan kiintymyksensä sinuun, kun olet kohdellut häntä hyvin. Ja kun kohtelet muita hyvin, saat hyvää mieltä itsellesi. Ymmärsi toinen kehusi tai ei, tiedät olleesi ystävällinen. Mikä olisi sen parempi palkinto?

4. Rekrytoi vain silloin, kun tarvitsee - älä huvin vuoksi.
Koska olet yritys, tavoittelet asiakkaasi (hyvinvointisi) etua, omaa parastasi ja kannattavuutta. Sinun ei siis ole syytä tuhlata aikaa sellaisiin asioihin ja ihmisiin, jotka aiheuttavat sinulle pahaa mieltä. Jätä sinuun kohdistuneet kommentit omaan arvoonsa - sanoja ei oikeasti tunne sinua. Ja jos et pidä laskettelusta, sinun ei tarvitse harrastaa sitä siksi, että se on coolia.

5. Tunne heikkoutesi ja kerää ympärillesi ihmisiä, jotka paikkaavat ne.
 Tutustu omiin kykyihisi ja puutteisiisi. Ole avoin itsellesi, äläkä yritä salailla itseltäsi mitään. Kun tiedät, mitä kehittää, voit aloittaa kehittymisen. Jos tarvitset kehittymisessä apua, saat sitä kysymällä. Äitisi kertoo varmasti mielellään ajatuksia itsensä hyväksymisestä ja mummon kanssa voi vaihtaa ajatuksia opintotuen merkityksestä. Veli auttaa korjaamaan pyörän ja poikystävä selittää ilomielin, miten pakkasella autoa käytetään mahdollisimman taloudellisesti.
Se mitä et itse osaa, selviää toisten taidoilla. Sinun ei siis edes tarvitse osata kaikkea.

Turkin matkalta tämäkin. :) Sininen heppa näyttää hotellin, jossa majoituimme.
Mitä mieltä olet, toimivatko/toimisivatko menestyvän yrityksen pääpointit omassa elämässäsi?

1 kommentti:

  1. Hyviä listattuja asioita jotka tulee muistaa oman yrityksen perustamisessa.

    VastaaPoista