20.3.2013

Tuleva tulee ilman sen pohtimistakin

Oletko törmännyt sellaisiin päiviin, jolloin luvassa on paljon kaikkea kivaa? Sellaisina päivinä sortuu herkästi sitkutteluun (sitten kun -ajatteluun). Kivoista jutuista tulee helposti suorittamista, kun seuraavaksi on luvassa jotain vielä kivempaa.

Minulla oli tänään sellainen päivä. Olin mukana Pörssi Ry:n Jyväskylän Rinneriehassa. Ensin bussi kuljetti meidät Laajavuoreen, jossa paistattelimme arskaa terassilla, keilasimme liukurilla pulkkamäessä sekä pelailimme ja kisailimme ulkona. Laajavuoresta meidät kyydittiin Aalto-salille syömään ja kuuntelemaan Teatteri Eurooppa Eurooppa Neljää ja ilta jatkuu myöhemmin vielä ravintola Brassa.

Päivän mittaan yllätin itseni useampaan otteeseen miettimästä, mitä seuraavaksi. Hetkinä, jolloin keskittyy miettimään tulevaa, menettää arvoikkaita kokemuksia kuluvasta hetkestä. Tilanteet tuntuvat tulevaisuudessa paljon tyhjemmiltä, jos ainoa muisto niistä on se, kun on ajatellut, mitä tulee seuraavaksi.

Minun - ja sinunkin, jos sinulla on sama ongelma - on aika opetella päästämään irti tulevasta. Tulevaisuudessa on mukavampi muistella sellaisia kokemuksia, jolloin on oikeasti keskittynyt elämään siinä hetkessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti