15.4.2013

Aamut: kruunu vai firman lippis?

Aamut ovat päivän kruunu; ilman sitä ei voi lähteä liikkeelle ja koko muu olemus riippuu kruunun laadusta.

Monesti aamut ovat kuitenkin välttämätön paha, hutera ponnistuslauta päivän pyörteisiin. Aamut ovat kiireisiä, mitään ei ehdi tehdä rauhassa, väsyttää, ei huvittaisi ja mahdolliset jännittävät jutut päivästä stressaavat.

Jos aamusi muistuttavat päivän kruunun sijasta lipastaan käyrää ja elähtänyttä firman logolla varustettua lippistä, sinun kannattaa painaa mieleesi seuraavat viisi vinkkiä aamun parantamiseen.

1. Mene edellisenä iltana ajoissa nukkumaan, jolloin herätys tuntuu ylipäänsä inhimilliseltä. Mitä aikaisempi herätys, sitä aikaisemmin nukkumaan.

2. Herää ajoissa, jotta sinulla on kunnolla aikaa toimia rauhassa. Mieti edellisenä iltana, kauanko sinulla menee aikaa laittautumisessa, pukeutumisessa ja aamupalassa ja herää niiden viemän ajan mukaan.

3. Piristä aamuasi hyväntuoksuisella suihkusaippualla tai vartalovoiteella. Tuoksuvaa kosmetiikkaa käyttäessäsi keskity miettimään, mitä nuuhkaisut tuovat mieleesi. Nauti mielikuvista ja anna itsesi ajautua matkalle kuvitelmissasi.

4. Syö kunnollinen aamupala kiireettömästi. Laita vaikka puurotarvikkeet valmiiksi edellisenä iltana tai voitele leipä jääkaappiin. Kun saat syödä rauhassa, loppupäivän jaksaa kiirehtiä.

5. Jos sinulla on suinkin aikaa tai mahdollisuus, ulkoile aamulla. Käy vähän kävelemässä tai tee jopa juoksulenkki. Suosittelen myös kulkemaan bussin ja auton sijasta kävellen tai pyörällä kouluun/töihin. Matkaan kannattaa tosin varata tarpeeksi aikaa, ettei perille päästyä virtaa tuskanhiki selässä. Ulkona ollessasi voit nauttia aamun tuoksuista ja äänistä. Samalla annat kehollesi mahdollisuuden herätä ja virkistyä.

Ihania aamuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti