20.5.2013

Ihmissuhdeongelmana tarve muuttaa

Haluaisitko sinä, että sinulle tärkeä ihminen yrittää muuttaa sinua toisenlaiseksi?

Niin, haluamme kelvata sellaisina kuin olemme. Miksi sitten on hyvin yleistä, että ihmissuhteen toinen osapuoli kokee, ettei kelpaa sellaisena kuin on? Koska meillä on usein jopa tiedostamattamme tarve muuttaa toista.

Ihmissuhteissa on toki tehtävä kompromisseja ja molempien osapulten on tultava toista vastaan, jotta molemmilla on hyvä olla ihmissuhteessa. Kuitenkaan meillä ei ole oikeutta vaatia toista muuttumaan sellaiseksi, jollaiseksi haluaisimme.

Meidän on hyväksyttävä se, että meille tärkeillä ihmisillä on ärsyttäviä tapoja. Veli saattaa jättää vessanpöntön istuinkaaren aina yläasentoon ja poikaystävä ei yleensä muista laittaa käyttämiään tavaroita takaisin paikoilleen. Eikä asiasta valittaminen auta. Pitää muistaa, että meillä itsellämme on ihan yhtä lailla toista häiritseviä tapoja ja ominaisuuksia.

Emme siis ole täydellisiä, joten onko meillä oikeus vaatia sitä muilta ihmisiltä?

Jotta ihmissuhde voi toimia tasapainoisesti ja toista arvostavasti, meidän täytyy oppia hyväksymään toisen ikäviä piirteitä. Onhan se itsellekin helpompaa, kun ei tarvitse olla koko ajan valittamassa.


Ihmissuhdeongelmasarjan muut julkaisut käsittelevät uhkaa, virheitä ja arvostusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti