17.5.2013

Pukeutuminen edukseen

Kaupassa työskennellessäni olen kiinnittänyt huomiota ihmisten ulkoiseen olemukseen. Olen tehnyt muutaman huomion.

1. Ihmiset, jotka tulevat kauppaan likaisissa, rikkinäisissä ja epäsiisteissä vaatteissa, ovat usein epäkohteliaita ja tympeitä. Mielentila vaikuttaa siis pukeutumiseen ja toisin päin - vai kuinka innostut ihmisen seurasta, jonka vaatteet näyttävät kerrostalon roskakorista kerätyiltä? Kurjannäköiseen pukeutumiseen on vain yksi syy: viitseliäisyyden puute ja mukavuuden halu. Mutta liiallinen mukavuuden halu tekee ihmisestä helposti apaattisen.

2. Ihmiset, jotka ovat selvästi laittautuneet ja valinneet supertyylikkäät vaatteet, ovat pidättäytyväisempiä ja epävarman oloisia. Herää kysymys, että jos omaa ulkonäköä on selvästi korostettu ja tuotu esiin, mitä ihmiseltä puuttuu?

3. Ihmiset, jotka ovat valinneet ylleen itselleen sopivat, mukavannäköiset ja yhteen sopivat vaatteet, joiden tarkoitus ei ole kuitenkaan herättää huomiota, hymyilevät ja juttelevat eniten ja käyttäytyvät kohteliaammin kuin edellä mainitut. Farkut eivät välttämättä ole aina mukavimmat jalassa, mutta ne päällä itseään haluaa kantaa ryhdikkäämmin. Kun vaatteisiin on hieman panostanut ja hiukset on muistanut kammata siistiksi, ihana päivä ei ainakaan riipu muiden masentavista katseista. Ja kun oma olo on hyvä, se näkyy ulospäin.

Hymy, ystävällisyys ja kohteliaisuus ovatkin aina paras astuste.

Kuva: hm.com
Kuva: hm.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti