14.6.2013

Kesäfiilis

Mitä sinun kesääsi kuuluu?

Minä olen mökkeillyt, lenkkeillyt, puuhastanut hevosten parissa ja pyörähdellyt töissä. Aina, kun tuoksutan aurinkovoidetta tai näen paljaita olkapäitä, minulle tulee helteinen ja leppoisa kesäfiilis - istuin sitten työpisteessäni tai rannalla, satoi tai paistoi.

Kesäfiilis on sellainen tunne, että kokee olevansa elossa ja voi tehdä kaikkea ihanaa. Voi lähteä piknikille tai sellaiselle renolle ajanviettolenkille koirien kanssa. Voi piipahtaa terassilla moikkaamassa ystäviä tai istuskella parvekkeella perheen kanssa illan vaihtuessa yöksi. Olo on keveä, rento ja avoin.

Se kesäfiilis on jotain, mikä tulisi osata säilyttää talvellakin. Mutta talvella kaikki on jotenkin paljon monimutkaisempaa, kankeampaa ja suunnitelmallisempaa. Ei sitä tule lähdettyä hetken mielijohteesta viettämään iltaa ulkosalle, kun ensin pitäisi pukea kymmenen kerrosta vaatetta ja sitten pitäisi löytää paikka, missä sitä aikaa voisi viettää. Ymmärrätkö, mitä tarkoitan? Talvella kaikki on jotekin hankalampaa.

Onko oikeasti niin, että tavella hetken mielijohteiden toteuttaminen ja rennon asenteen ylläpitäminen on vaikeampaa? Miksi emme voisi säilyttää huolettomampaa ja innokkaampaa asennetta päivien pimennyttyä?


Onneksi vielä on koko kesä aikaa harjoitella kesäfiilistä ja sen säilyttämistä.
Ihanaa viikonloppua sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti