12.7.2013

Pahantuulisuutta ilmassa

Olen ollut muutaman päivän pahalla tuulella. Olen tiuskinut, hermostunut, ärsyyntynyt ja ärsyttänyt ja tulkinnut muita tahallani niin kuin he haluaisivat minulle pahaa. Kuulostaako tutulta?

Pahantuulisuutta on ja saakin olla. Aina ei voi olla hyvällä tuulella ja nauttia kaikesta. Negatiiviset tuntemukset tasapainottavat myönteisiä ja saavat ihanat hetket tuntumaan juuri niin ihanilta.

Meillä on siis lupa äksytä rauhassa. On toki kohteliasta ilmoittaa pahantuulisuudesta lähimmäisille, jotta he eivät kuvittele turhaan, että ovat tehneet sinulle jotain väärää. Toinen asia, joka kannattaa muistaa pahantuulisenakin on, että läheisesi eivät halua sinulle oikeasti mitään pahaa. Sinusta vain tuntuu ärsyyntyneenä siltä. 

Sinua rakastetaan siitä huolimatta, että et ole aina parhaimmillasi.


2 kommenttia:

  1. Voi, tuo on niin tuttua. Omassa perhepiirissäni on huono puoli se, että jos tiuskin, niin heti alkaa hirveä syyttely ja minua ruvetaan haukkumaan liian ylpeäksi. Olen siis oppinut pitämään pahat tunteet sisälläni. Jos on pahalla tuulella, se tulee saada purkaa. Jos riitelyä ei voi sisällyttää johonkin suhteeseen, kannattaako sitä suhdetta edes ylläpitää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monetkin ihmissuhteet ovat sellaisia, ettei niihin sovi negatiivisia tuntemuksia. Yleensä sellaiset suhteet tosin ovat hyvin pintapuolisia ja omalla kohdallani sellaisia ovat hyvän päivän tutut, uudemmat kaverit sekä työtoverit. Pinnallisempi suhde ilman riitelyä ei tee suhteesta yhtään vähäpätöisempää.

      Olet kyllä oikeassa siitä, että syvällisemmissä ja läheisemmissä ihmissuhteissa riitely ja pahantuulisuus ovat välttämätön osa suhdetta. Toisissa suhteissa negatiivisia purkauksia on enemmän kuin toisissa, mutta jokaiselle on annettava mahdollisuus purkaa pahaa oloaan. Kun annamme toisille mahdollisuuden olla täysin omia itsejään suhteessa, meillä on lupa olla sellaisia itsekin - niin hyvässä kuin pahassa. Jos läheinen ihmissuhde ei salli negatiivisten tuntemuksien esittämistä, on tehtävä päätös, riittääkö sellainen suhde itselle juuri kyseisen ihmisen kanssa.

      Poista