12.9.2013

Onnistu(jat) ja pärjää(jät)

Onko ympärilläsi onnistujia? Tuntuuko, että lähipiirissäsi on (liikaakin) niitä,
jotka pärjäävät vähällä vaivalla kaikessa, mihin ryhtyvät?

Onnistujat ja pärjääjät voidaan jakaa kahteen luokkaan. On niitä, jotka onnistuvat ja pärjäävät vahingossa tekemättä asian eteen juuri mitään, ja niitä jotka onnistuvat ja pärjäävät, koska näkevät sen eteen hirveästi vaivaa.

Kummassakin vaihtoehdossa on puolensa. Toki olisi kivaa onnistua ja pärjätä tekemättä asian eteen mitään. Mutta tuntuisivatko saavutukset silloin miltään? Osaisiko menestyksestä iloita, jos kaikki tulee yhtä helposti eteen kuin matkalaukku lentokoneen ruumasta?

Jatkuva puurtaminen ja asioiden eteen vaivan näkeminen taas nielee mehut. Kaikki energia menee menestymiseen, onnistumiseen ja pärjäämiseen. Osaako silloinkaan nauttia saavutuksista, kun huomio on jo seuraavassa tavoitteessa?

Kun seuraavan kerran tapaat onnistujaystäväsi tai pärjääjäsisaruksesi, mietihän, kannattaako sinun kadehtia heitä. Olisitko sinä parempi ihminen, jos puurtaisit otsa hiessä jokaisen asian vuoksi pärjätäksesi? Tai olisiko elämäsi mielekkäämpää, jos elämä kuljettaisi onnistumiset liukuhihnalla eteesi ilman, että sinun tarvitsee paljon hihnan ohjaustappiin koskea?

Eikö se riittäisi, että pärjäät niissä asioissa, joiden eteen näet vaivaa ja onnistut hyvällä tuurilla silloin tällöin ilman, että teet juuri mitään? Kaikessa ei tarvitse pärjätä tai onnistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti