18.11.2013

Laihduttamisen tärkein sääntö

Laihduttaminen on nyt se juttu. Jos sinulla on vartalossasi ylimääräistä, siitä olisi päästävä eroon. Ja vaikka olisitkin jo valmiiksi hoikka, voisit ainakin kiinteyttää.

Eihän se laihtuminen teoriassa ole vaikeaa. Yhden säännön sanotaan olevan ylitse muiden: opettele itsekuria ja syö terveellisesti vähemmän kuin kulutat.

Mutta kun se ei onnistu. Ei, vaikka kuinka lupaa itselle joka päivä elämänmuutoksen huomisesta lähtien.

Jos kuitenkin ihmeen kaupalla onnistut tarttumaan itseäsi niskasta ja pudottamaan muutaman kilon, huomaat, ettei siltikään ole hyvä. Vielä voisi vähän kiinteyttää tuolta ja vähentää rasvaa täältä.

Oikeasti laihtumisessa ei ole sääntönä vain syödä vähemmän kuin kuluttaa. Eihän se oikeasti tuota pysyvää tulosta!

Tärkein sääntö laihtumisessa on itsensä hyväksyminen.

Itsensä hyväksymisen taito täytyy itse asiassa opetella jo ennen laihduttamisen aloittamista, sillä jos et ole tyytyväinen siihen, millainen vartalosi nyt on, et tule oletettavasti yhtään sen tyytyväisemmäksi muutaman pudotetun kilon jälkeenkään. Ilman itsesi hyväksymistä kiinnität joka tapauksessa huomiosi omiin epäkohtiisi.

Ja sitten se sääntö syömisestä ja liikkumisesta. Vain itsesi hyväksymällä opit kuuntelemaan itseäsi ja kehosi toiveita. Välillä vartalo tarvitsee lepoa ja välillä se kaipaa toimintaa. Vartalo kyllä kertoo, mikä määrä liikuntaa on riittävä. Itseä kuuntelemalla myös huomaa, miten hyvä olo oikeanlaisesta ravinnosta tulee ja mitkä puolestaan ovat epäterveellisten ruokien vaikutukset kehossa. Silloin herkuista on helpompaa kieltäytyä.

Toisaalta, kun opettelet ensin hyväksymään itsesi, huomaat, onko laihtumiselle ylipäänsä oikeasti tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti