13.1.2014

Minä muiden ajatuksissa

Haluaisitko sinä tietää, mitä muut ajattelevat sinusta? Minusta ainakin olisi välillä mielenkiintoista kuulla muiden mielipiteitä itsestäni.

Toisaalta muiden ajatukset vähän pelottavat. Entä jos ne eivät olekaan mukavia asioita? Kannattaa kuitenkin muistaa, että muiden ajatukset itsestä ovat tosiaankin ajatteljoiden omalla vastuulla. Jos jollakulla ei ole sinusta mitään hyvää sanottavaa, hän ei varmaankaan tunne sinua kunnolla. Ja hän tekee negatiivisilla ajatuksilla hallaa lähinnä itselleen, koska kaunan kantaminen on pidemmän päälle terveysriski.

On myös muistettava, että Suomessa ei ole yleisesti tapana sanoa hyviä ajatuksia muista ääneen. Ettei vaan ylpistytä, jos kehutaan. Puhumattomuus ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hyviä ajatuksia olisi.

Sinun on oikeastaan aika helppoa selvittää, mitä mieltä muut - ainakin valtaosa sinut tuntevista ihmisistä - on sinusta. Selvittämiseen tarvitsen vähän ajatustyötä ja paljon rehellisyyttä. Olen listannut alle pienen harjoituksen, jonka avulla voit saada muiden ajatukset itsestäsi selville.


Kuten huomasit lähipiirisi ihmisiä kuvaillessasi, ajatukset muista ihmisistä muodostuvat aika yksinkertaisten asioiden ympärille. Joku on urheilullinen, toinen ystävällinen, kolmas rehellinen. Samalla tavalla muut ihmiset muodostavat käsityksensä sinusta ja yleensä muodostukseen käytetään ihmisen positiivisia ominaisuuksia.


Seuraavassa julkaisussani aion kirjoittaa siitä, miten muiden ajatuksia itsestä voi muuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti