11.2.2014

Kielitaito

Kielitaito on loistava asia. Kaikkialla korostetaan hyvän kielitaidon merkitystä. Hyvän kielitaidon ansiosta voi matkustella ja työskennellä ulkomailla tai kansainvälisessä yrityksessä. Nykyään kielitaito onkin useiden työpaikkojen edellytys tai ainakin kaikilla työpaikoilla arvostetaan hyvää kielitaitoa.

Mutta mitä jos kielitaito onkin huono?

Minä olen aina ollut keskitasoa huonompi englannissa. Pärjään kyllä matkoilla ja pystyn juttelemaan ulkomaalaisten kanssa englanniksi, mutta tämänhetkinen kielitaitoni ei riittäisi kansainvälisessä yrityksessä työskentelemiseen.

Voisinhan aina panostaa kielen opiskeluun, jotta tulisin paremmaksi. En kuitenkaan usko, että oppisin - on nimittäin kohtuullisen masentavaa olla aina se opiskelijaryhmän huonoin. Pahinta oli, kun lukion englannin puhekurssilla pidin pienen puheen lukemastani artikkelista ja kuulin, kuinka puheeni lopuksi pari kurssilaista supatti keskenään, etteivät ymmärtäneet mitään. Minua pelottaa puhua suomalaisille englantia, koska varsinkin nykypäivän suomalaisilla opiskelijoilla on valtaosalla todella hyvä kielitaito. Usein kun yritän puhua pelostani ilmaista itseäni englanniksi, opiskelukaverini vähättelevätkin huomaamattaan pelkoani. Hyvinhän se menee, ei se ole niin vaikeaa. Kyllä, kyllä se on joillekin juuri niin vaikeaa.

Kielitaito on loistava, mutta ei itsestään selvä asia.
Voisivatko nekin, joilla on hyvä kielitaito, muistaa sen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti