11.3.2014

Tietoiseksi tunteista -harjoitus

Haluaisitko tulla vähän enemmän tietoiseksi tunteistasi? Haluaisitko ymmärtää, mistä tunteesi johtuvat? Olen koonnut sinulle pienen ja vain vähän aikaa vievän harjoituksen, jonka avulla voit tutustua paremmin tunteisiisi ja asioihin, jotka niitä herättävät.

Harjoituksessa sinun tulisi lukea ensin pieni tekstipätkä. Sen jälkeen voit muutaman kysymyksen avulla syventyä hetkeksi tunteisiisi. Harjoitus on lyhyt, mutta on erittäin tärkeää, että teet sen tietoisesti, avoimesti, rehellisesti ja keskittyneesti. Muuten harjoituksesta ei ole hyötyä.

Voit nyt aloittaa harjoituksen ja lukea kuvan alla olevan tekstikappaleen.


Minä olen niin onnellinen! Minulla on ollut viime aikoina helpompaa opiskelujen suhteen, joten olen kerennyt tekemään sellaisia asioita, mistä nautin. Olen treenannut kovaa ja nostanut rautaa kuntosalilla sellaisella tarmolla, että hämmästyin itsekin omista kyvyistäni. Olen myös lenkkeillyt ihanan keväisissä säissä ja nauttinut lisääntyneestä valosta. Ihmissuhteeni voivat hyvin ja tiedän, että ympärilläni on upeita ja rakastavia ihmisiä. Kaiken ihanan kruunaa vielä myöhemmin keväällä tuleva Espanjan matka. Lämmintä, aurinkoa, Välimeren tunnelmaa, upeita näköaloja ja kivaa tekemistä! Tunnen oloni upeaksi, vahvaksi ja onnelliseksi.


Nyt voit siirtyä pohtimaan tunteitasi alla olevien kysymyksien avulla. Siirry kysymyksestä toiseen vasta, kun olet miettinyt rauhassa ja loppuun asti edellisen kysymyksen.
  1. Mitä tunteita tekstinpätkä herätti sinussa? Nimeä tunteet mielessäsi, mutta älä arvioi niitä. Pane ne vain merkille.
  2. Millaisissa tilanteissa sinulle herää samanlaisia tunteita kuin tekstiä lukiessasi? Nimeä muutama tilanne.
  3. Miksi teksinpätkä herätti sinussa sellaisia tunteita, joita nimesit sinussa heränneen? Jos sinussa heräsi positiivisia tunteita, voit miettiä esimerkiksi, että saitko tekstistä voimaa, inspiraatiota tai positiivista energiaa? Jos taas teksti aiheutti sinussa negatiivisia tuntemuksia, voit miettiä, saiko teksti sinut esimerkiksi huomaamaan jotain negatiivista omassa elämässäsi tai itsessäsi? Mieti syvällisemmin, mistä tunteesi voivat johtua. Voit käyttää apunasi miettimiäsi muita tilanteita, joissa herää samanlaisia tunteita.
  4. Miltä sinusta tuntuu harjoituksen jälkeen? Opitko jotain uutta tunteistasi ja sitä kautta itsestäsi? Jos harjoitus herätti sinussa kielteisiä tunteita, voit miettiä, miten voisit muuttaa ajattelutapaasi, että tunteet vaihtuisivat positiivisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti