30.12.2014

Katse uuteen vuoteen

Uuden vuoden kynnyksellä katse suuntautuu tulevaan. Millainen vuosi minulla on edessäni? Millaisia asioita haluaisin vuoteni sisältävän? Mitä mielelläni jättäisin taakseni tai kokonaan pois?

Uuden vuoden lupausten tekeminen on ärsyttävän helppoa. Lopetan tupakoinnin. Laihdutan. Parannan kouluarvosanojani. Etenen urallani. Olen onnellinen. Lupausten toteuttaminen on kokonaan toinen juttu. Miten lopettaa tupakointi, kun joka solu huutaa tarvitsevansa nikotiinia? Miten laihduttaa, kun itsekuri ei riitä vähempään syömiseen tai ei tiedä, miten pitäisi syödä? Mitä pitäisi tehdä toisin, että arvosanat nousisivat? Onko minun mahdollista edetä urallani, jos työpaikallani ei edes ole korkeampia virkoja tai haastavampia tehtäviä tarjolla? Mikä tekee minut onnelliseksi?

Toiset ratkaisevat uuden vuoden lupauksiin liittyvät ongelmat päättämällä, etteivät lupaa mitään. Onko sekään järkevää? Tietenkään ilman lupauksia ei tarvitse pettyä epäonnistumisista, mutta toisaalta onko kehittyminen mahdollista ilman tavoitteita tai päätöksiä?

Mitä voisit luvata uudelle vuodelle? Millainen olisi hyvä lupaus?

Uuteen vuoteen ei kannata hypätä katsomatta menneeseen, koska ilman mennyttä on vaikea suhtautua tulevaan. Mitä jos muotoilisit uuden vuoden lupauksesi menneen avulla? Palataan tähän aiheeseen seuraavassa julkaisussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti