24.11.2015

Stressittömyys ei tarkoita, ettei tarvitsisi levätä

Minä päätin, että stressi on olotila, jonka voi valita. Päätin, että minun valintani on olla kokematta stressiä. En käyttäisi enää sanaa stressi kuvaamaan olotilaani. En selittäisi mitään stressillä, en tuntisi stressiä, enkä antaisi sille sijaa ajattelussani.

Stressi on keksitty olotila, kuvaamaan sitä, kun aivoissa on kaaos.

Vaikka minulla on ajoittain kiire ja paljon tekemistä, en ole ollut stressaantunut, enkä aio jatkossakaan stressaantua. Huomasin kuitenkin, että stressittömyys ei tarkoita sitä, että jaksaisi mitä vain. Vaikka en ole ollut stressaantunut, mieleni ja kroppani ovat olleet väsyneitä paljosta tekemisestä. Tuntuu, että kaipaan lepoa, vaikken ole ollut stressaantunut.

Stressittömyys ei ole merkki haalia lisää tekemistä.

Stressin poistaminen on päätös, joka tarkoittaa ajattelun siedättämistä epävarmuuteen ja kaaoksen hallitsemiseen. Stressittömyys tarkoittaa tämänhetkisen tilanteen hyväksymistä, ymmärtämistä ja suunniteltua toimintaa. Stressittömyys ei kuitenkaan poista automaattisesti liikoja tehtäviä todo-listalta. Stressiä tai ei, hommat on hoidettava.

Mielen hallinta ei itsessään riitä, koska myös kroppa reagoi fyysisellä tasolla kiireeseen. Jotta stressittömyydestä pääsisi hyvinvointiin, on osattava antaa itselle riittävästi aikaa palautua ja ihan vain olla tekemättä mitään.

Kaikkein tärkeintä on pysähtyä silloin, kun pysähtymiselle ei ole aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti